Axa prioritară 3
: Creşterea adaptabilităţii lucrătorilor şi întreprinderilor
D.M.I.3.3.: Dezvoltarea parteneriatelor şi încurajarea iniţiativelor partenerilor sociali şi societăţii civile
Contract: POSDRU 64/3.3/S/33409
Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe cofinanţate de UE, vă invităm să vizitaţi www.fonduri-ue.ro
Solicitant/Partener
Grupuri de lucru

Mediul de afaceri,
Educaţie şi formare,

Alina Ciuhureanu

Social şi sănătate,

Valeriu Toma

Ocuparea forţei de muncă,

Constantin Teleşpan

Capitalul uman în mediul rural,

Tiberiu Ştef
Achizitii

Universitatea Româno-Germană din Sibiu, în cadrul proiectului „Înfiinţarea Secretariatului Tehnic Permanent al Pactului Regional pentru Ocupare  şi Incluziune Socială în Regiunea Centru” -  ID 33409, vă invită să participaţi la procedura de atribuire pentru achiziţie servicii de arhivare... [ultima achiziţie]

Seminar Alba-Iulia, 7 mai 2010

Seminar "Implementarea temei <<dezvoltare durabila>> in proiectele POS DRU" Alba Iulia, 7 mai 2010

Membrii echipei STP Centru au participat vineri, 7 mai 2010 la seminarul ”Implementarea cu succes a temei orizontale <<dezvoltare durabilă>> în proiectele POS DRU”.
Seminarul face parte dintr-o serie de 8 întâlniri regionale programate a avea loc în cadrul proiectului „Parteneriat pentru Dezvoltare Durabilă”, Proiect de asistență pentru beneficiarii finanțărilor POS DRU. Scopul proiectului este de a oferi beneficiarilor - actuali şi potenţiiali - ai POS-DRU resurse pentru implementarea cu succes a temei orizontale „dezvoltare durabilă” din proiectele pe care le administrează, constituind primul pas în crearea unei comunităţi de practică în domeniul dezvoltării durabile, prima de acest fel din România, menite să asigure îndeplinirea acestui obiectiv.

Agenda
Minuta
Galeria fotoIntalnirea din 23 aprilie 2010 a specialistilor in domeniul social

Întâlnirea din 23 aprilie 2010 a specialiștilor în domeniul social, din partea Diakonie Neuendettelsau și Europa-Institut Germania, în vizită la Universitatea Româno-Germană din Sibiu şi la Secretariatul Tehnic Permanent Centru

Vineri, 23.04.2010, Universitatea Româno-Germană din Sibiu a primit vizita unei delegații din Germania, persoane din instituții de asistență socială din landul Bavaria, interesate de o colaborare cu instituții care activează în domeniul social.
La întâlnire au participat și membrii ai echipei STP Centru. Aceștia au discutat cu Domnul Thorsten Walter, coordonator al Institutului Europa pentru a încheia un parteneriat între cele două instituţii. Membrii STP Centru au primit invitaţia de a se afilia la Reţeaua Internaţională SoCareNet – Network of Social Care Organizations in Central and Eastern Europe şi de a participa la Conferinţa Europeană SoCareNet din 06-08 Octombrie 2010 organizată la Calpe - Costa Blanca / Spania unde Doamna Hortensia Gorski- Manager STP Centru va susţine o prezentare a proiectului. Reprezentanţii instituţiilor sociale din Germania au fost foarte interesaţi în vederea unei colaborări cu STP Centru şi a unui schimb de bune practici în domeniul incluziunii sociale. De asemenea domnul Dr. h.c. Hermann Schoenauer, Rector al Diakonie Neuendettelsau şi-a oferit tot sprijinul în promovarea activităţiilor derulate de STP Centru. Participanţii au vizitat sediul STP Centru şi au primit pliante, cărţi de vizită şi materiale informative cu STP Centru.

Minuta
Galerie fotoConferinta nationala „Economia sociala: o alternativa pentru incluziunea sociala?”

Echipa STP Centru a participat la Conferinţa naţională „Economia socială: o alternativă pentru incluziunea socială?”

Organizaţia Naţională Cercetaşii României - Filiala Braşov "Virgil Onitiu" a organizat în perioada 15-17 martie 2010, în Poiana Brasov, conferinţa naţională "Economia socială, o alternativă pentru incluziunea socială?" Conferinţa a reunit actori din domeniul public (autorităţi centrale şi locale) şi privat (ONG-uri sau furnizori de servicii sociale) cu activitate în două domenii majore, economie socială şi incluziune socială, pentru a identifica provocările la care trebuie sa facă faţă aceştia pentru a-şi derula activităţile în concordanţă cu scopurile şi misiunea lor. Printre vorbitorii din cadrul conferinţei se numără reprezentanţi ai Ministerului Muncii, Familiei si Protecţiei Sociale, NESsT România, Fundaţia ERSTE, precum şi ai ONG-urilor care derulează proiecte de incluziune socială.

Agenda
Minuta
Galerie foto